2012. július 12., csütörtök

Apróságok- az én "kisszíneseim":)

A mostanság sokaknál látott mindenféle témát érintő, de önmagukban csak egy-két mondatos gondolatok kerülnek nálam is terítékre:)

Elhallgattam kicsi időre, de nem azért mert nem lett volna mit írni, csak haladnak a dolgok, és most pár napig gépközelben sem nagyon voltam.
Ezért nem válaszoltam a kommentekre sem, elnézést kérek attól, akit ez rosszul érintett volna, igyekszem pótolni :)

Cisco tartozásom:
Bocs, h a közepébe vágtam a múltkor a témának, Ga-nak teljesen jogos volt a felvetése, h azt eszik e vagy isszák, bár Judit tökéletesen behatárolta a témát :) (lásd előző post kommentjeit, aki nem éretné miről zagyválok) A Cisco IT-related cég, akik routerekkel, switch-ekel, automatizációval, szoftverekkel és még sok minden mással foglalkozik. Laca telekommunikációs hangszolgáltatás fejlesztéssel foglalkozik, és ezeken az eszközökön -számomra is abszolút érthetetlen dolgokat - programoz, fejleszt, tesztel, üzemel, menedzsel és projekteket visz. Az elmúlt 10 évben többé-kevésbé ezzel foglalkozott, de a Cisco által kiadott hivatalos certificate-je nem volt róla. Most az eddigi tudását-tapasztalatát formálta papírrá, h AU-ban is elhiggyék, h ért hozzá.

találka dömping
érthető módon egyre sűrűsödnek azok az alkalmak, amikor valakikkel össze kellene futnunk, mert ugye nem akarunk úgy elmenni, h legalább utoljára nem találkozunk? jönnek a kérdések, felvetések. Egyrészről teljesen jogosak, másrészről nem tudom hogyan fogjuk mindet menedzselni, mert nincs gigászi méretű baráti körünk, de akikkel amúgy is évente 1-2 alkalommal jöttünk össze, nyilván szeretnének legalább most:) Ráaadásul nyár lévén a szabadságaikkal is össze kell hangolnunk, úh nem könnyű. Biztosan lesz olyan, aki kimarad, és majd túléli a kapcsolat, vagy sem, de akkor meg mindegy is. Itt jegyzem meg, h én aztán nem voltam egy facebook fan, de egyre értékesebb számomra ez a felület, és ez még csak fokozódni fog :)

családi kötelék
Ha a barátok/ismerősök kapcsán igaz az, h ki szeretnék használni a hátralévő időt, a családdal kapcs méginkább így van ez oda-vissza. Most szombattól hétfőig a családommal voltunk, szerencsére még abszolút jókedvű, bár Ausztráliáról sokat beszélgetős 3 nap volt. Értem ezelalatt azt, h nem sírtunk egyszer sem :)
Ennek apropóján találtuk ki azt, h idén utazzunk együtt nyaralni a tesómékkal. Mi is rá akartunk pihenni úgyis még az utazás előtti hajrára, hát megyünk együtt. (Ági, szerinted hová? Párhuzam újabb fejezete, annyit segítek :))
Így jövő szerdán elutazunk egy hétre, és ha visszajövünk, úgy szűk 3 hetünk marad a maradék feladatokra, mert hamarabb ki akarunk költözni, h utazás előtt még a szüleimnél + tesóméknál tölthessünk egy hetet.

nincsen már autóm
Furcsa élmény az is, amikor elkezdenek fogyni a tárgyaink, amik körülvettek minket. Tudatos persze a dolog, hisz mi indukáljuk, mégis szomorkás, hisz csak kötődünk ezekhez, és néha ki-kicsusszannak félmondatok, amik nosztalgikussá teszik a beszerzésüket, vagy csak a használatukat. Tegnap jött nepper bácsi az autómért, és miután a zsebéből kimarkolt egy szerény milliós nagyságrendű pénzköteget, abból leszámolta a Honda árát, és távozott. Shortban és kitaposott Crocs-utánzat-papucsában. Ez van. Olyan gyorsan létrejött az üzlet, h még szomorkodni sem maradt időm. Ez volt az első saját kocsim...
Az hamar kiderült, h csak bukóval tudjuk eladni, mert mi az a hülye fajta vagyunk, aki gondozza a dolgait. Autót megvesz, majd szakszervizbe viszi, h biztosan ok legyen minden. Majd vesz bele új akksit, kicseréli a rádióját, stb., mert nem tudja, h lesz e vízuma. Aztán lett, és a ráköltött pénz persze a sehonnainál keresendő, volt-nincs. Már csak azért is, mert ahogy a lakáspiac dübörög, az autók ára is szupermélyen, komolyan mondom, h IJESZTŐ a gazdasági hanyatlás mértéke, amit az elmúlt 1-2 év produkált.

A Subaru körül még bizonytalanság van, nyilván azt nepper bácsik nem viszik, és nem is adnánk, bizományba beveszik, vagy van még 1-2 alternatíva, de valszeg abból nem látunk pénzt most.

van egy fél házunk Adelaide-ben
ha autóm már nincs is, egy fél házunk azért van már, legalábbis egy hónapra:)
Ma igazolta vissza Russel, a tulaj, h megkapta a depositot, minden ok. Úgy megy egyébként, h 4 heti rentet kell fizetni + 1 hét rent díja a bond, amit visszaadnak, ha jól viselkedünk:) 50%-ot kellett befizetni most, és költözés előtt kb egy hónappal a másik felét. Ez 1.650AUD-t jelent, persze a adollár árfolyama megint az egekben a forint ellenében, csakúgy, mint amikor a visa költségét és Bertók apanázsát utaltuk. Ez van.
Nézetm közben egy másik házat is beljebb a városhoz közel, de azt alapból 1.500ért adták volna, és a 4 hét miatt 950/w-re mentek le, de fene akar heti ezer dolcsit fizetni egy házért. Lesz autónk, be tudunk menni  a városba, ha akarunk ügyintézés miatt. Így maradtunk az elsőnél, amit fel is raktam már a blogra korábban.

bank és biztosítás (mint a k&h :))
Kiválasztottuk a bankot, ahol számlát nyitunk majd, és a magán eü biztosítást is, most majd azok megkötése lesz soron.

ilyenekkel telnek a napjaink:) Izgalmas, bár az a sztenderd gyomorgörcs fázis szerencsére még nem ért ide...


6 megjegyzés:

  1. köszi a sok gondolatébresztőt, én épp a todo listát rakom össze :) jól jön..
    autót helyetted is sajnálom,mert a honda nekünk is szívünkhöz nőtt anno, és hogy első saját kocsi... szóval megértem, de ne szomorkodj, bőven megéri elengedni a dolgokat. Jót tesz a léleknek, segít tiszta lapot húzni. AZ új kocsid kiválasztása, megvétele pedig kellemes izgalom lesz, hamarosan! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. todo az van nálunk is:) Nem spanyol viasz, de érdemes Au és Hun sheet-ekre bontani. Eleinte nálunk egyben volt, de ketté vettem, és így jobban átlátjuk:)
      Igen, valszeg tényleg jót tesz majd ez a "nagytakarítás", full tiszta lap szinte:)

      Törlés
    2. nyitott kapukat döngetsz és ne felejtsd el, hogy egy nálunk itthon 2 projektmenedzser is van ;) szóval eddig 4 sheet-em van és még az AU-snak neki sem álltam ;))))

      Törlés
  2. szia! ne bánkódj az autó miatt, örülj neki, hogy elment! nagyon nagy szerencse :)
    megkérdezhetem, hogy melyik bankot választottátok? érdekelne csak úgy. még otthonról megnyitjátok majd a számlát? (persze csak ha nem túl indiszkrét a kérdés)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igyekszem nem bánkódni, inkább csak egy szomorú pillanatként ragadt meg bennem, amikor elvitték, de felülírja majd számos más érzés, bizonyára:)
      Most úgy tűnik, h a Westpac lesz a befutó. Jók a kondíciói, és van néhány SA specifikus branch-ük is, ahol szintén érvényesek az ajánlataik. Elég homogén amúgy a piac (innen nézve) e téren, úh szignifikáns eltérést egyik sem mutatott a másikhoz képest.

      Törlés
  3. Köszönöm a felvilágosítást. Eddig cisco-ból csak egyet ismertem, San FranCISCO-t :)

    Anno mi is a Westpac-nál nyitottunk számlát még Mo.ról, és oda utaltuk a pénzt. Aztán itt bejelentkeztünk, megadtuk az adószámunkat, hogy a kamat után ne kelljen akkora adót fizetni, és azóta nem is néztem feléjük. Rengeteg bank van különben, egyik kutya másik eb, nem sok különbséget látok közöttük.

    VálaszTörlés