2011. december 9., péntek

one more reason?

Tegnap beszélgettem egy volt kollégámmal. Együtt dolgoztunk évekig, aztán iparágon belül maradva váltott másik céghez nagyjából hasonló poziba. Középvezető, de ez részben mindegy is. Érdekes dolgokat mesélt....Többek között azt, h 20%-kal(!) csökkentették a fizetését 2012-től, és ez a jobbik verzió, hisz sokak nem választhatták ezt az opciót sem, hanem nyilván adott volt a mutual agreement, jobb, vagy szegényesebb csomag melléje és viszlát.
Nem akarok politizálni, egyrészt mert hányok tőle/ük, másrészt mert nem szokásom az első miatt...:) A történések ok-okozatát azonban szeretem ismerni bizonyos mértékig, és azok sokkal inkább gazdasági, mintsem politikai eredőjüket és hatásaikat megismerve, már amennyire ez lehetséges politikamentesen. Ez volna a politikailag naked verzió, már ha létezne ilyen:)
Elgondolkodtam a beszélgetésünk után többek között azon, h milyen perspektívát is találhat ma magának egy ilyen helyzetben lévő menedzser. Nyilván nem lesz  túl motiváló kézhez venni majd az első payslip-et az új kondíciókat látva. Menni máshová? Kicsi a piac, és máshol is hasonló a helyzet. Bankos barátnőm pár hete írt sms-ben ugyanerről, h képzeljem, csökkentik a fzuját.
Szép kilátásaim vannak, ha vissza szeretnék majd térni a céghez...
Mi ez, ha nem újabb ok, amiért úgy érzem, hogy miért is ne tegyünk meg mindent azért, h mielőbb kijussunk? És most nem a majdani gazdagság, gondtalanság és jólét vágyával fűszerezett kolbászból fonva az ausztrál kerítést. Francokat. Pusztán a bizonytalanság helyett, a biztonságért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése