2012. június 27., szerda

Sok történés: ház itt, ott, repjegy

Nem unatkozunk. Írni sem maradt időm az elmúlt napokban, mert a nagy rápihenős időszakot követően, most szimultánban pörgetjük az eseményeket.
Amikor Beni lefekszik aludni, gyakorlatilag kis irodává alakulunk, és mindketten telefonálgatunk, emailezünk, visszejelzünk, foglalunk, uatlunk ésatöbbi ésatöbbi.
Nem sajnáltatásképpen, csak a tények közlése miatt:))

Ahogyan a vízumügyintézés során is két vonalom kellett az életünket menedzselni, most sincs ez másként. Egyrészt intézzük az itthoni tennivalókat, mellette persze a kintiekből is azt, amit lehet, és kell is.

Házeladás:
Úgy volt h ma, de aztán végül hnap megyünk az ügyvédhez aláírni a szerződést. Igazából onnan lesz egészen biztos, de az elmúlt napok aktivitását tekintve nem tudom minek kellene történnie ahhoz, h mégse vegyék meg. Napi x telefon/kérdés/intéznivaló egymás felé, szóval pörögnek az események. Senkit nem akarok untatni a részletekkel, de valami apróság mindig akad, amit még jajj, meg kellene nézni, kérdezni, ellenőrizni. All in all, reméljük holna aláírunk, és akkor egy gonddal kevesebb :))
Tervek szerint aug 15-ével kell átadnunk a házat, így marad két hetük az itteni életük beidítására iskolailag is:) Ebből adódóan 20-a utáni indulást céloztunk meg.

Ház odalent:
Short term kapcsán írtam a múltkor pár dolgot, annyival vagyunk beljebb, h a prior listámon 2. számúval levelezésben állunk, elvi megállapodásunk megvan, küldi hamarosan a "paperwork"-öt:) Ők 700/pw -ért hirdették, a mi 4 hetes ajánlatkérésünkre kapásból 650-re lementek, ami nagyon szimpatikus lépés, köszönjük:)
Itt van a ház, akit érdekel, a Seaford rise-ról van szó:
http://www.auseelife.com.au/seaford.html#

Persze ahhoz, h a házat Adelaide-ben foglalni tudjuk, pontos érkezést is tudnunk kell8ene).
Nos, ezt az IOM felé intézett kéréssel tudtuk foganatosítani:)
Levél ment, amiben leírtam, h 08. 25. +/- 1 hét a preferált időpont, Bp/Bécs indulással és Adelaide a célállomás.Ez az email ment Buzássy Miklósnak az IOM-hez.
Miklós Buzássy
Operations Project Coordinator
MRF Budapest Operations
IOM - International Organization for Migration
Mobile +36 30 221 3709
Phone +36 1 472 2502
Fax +36 1 472 2503
e-mail mbuzassy@iom.int
website www.iom.int

Innen a döntésképteleneké volt a terep, ugyanis 1, azaz 1 db lehetőséget tudott mondani emberünk. Egy pillanatig főtt a fejünk, h hú, az nem sok minden, és kérdezgettük, de az a gond, h az Emirates, aki repül Bécsből, AU-ban Adelaidbe nem megy, csak Melb, Syd, Brsb, Perth. Ha velük megyünk, a belföldi repülőn bukjuk a súlytöbbletünket. Ugyanez a szitu, ha mi választunk direktbe repjegyet. Így maradunk ennél az egy opciónál, ami így néz ki:
08.20 19h Bp-London érk 20.40     BA
22.30 London Singapore érk 18.40  Quantas
22, 25 Singapore-Adelaide érk 6.40  2012. 08. 22-én. Quantas
Az időeltolódások miatt sok(k), de amúgy nem egészen 24 órás. Ráadásul a hosszú etapok éjjel lesznek (bár addigra ki tudja, h az épp nekünk biológiailag milyen napszak lesz? :)), szval éjjel lesznek, ami hátha elviselhetőbbé teszi a gyereknek.
Extrém várakozási idő sehol sincs, ez is jó pont.

ára?
Előzetesen: 261.000 / felnőtt
                  206.000 / gyerek (mi külön ülést kértünk annak ellenére, h még nem lesz 2 éves Bebe), így 30% a diszkont a felnőtt jegyárhoz képest.
+ 65.150 a szolgáltatás díja IOM felé, az vissza nem térítendő, és először azt kell utalni. Ha beér, akkor foglalják be véglegesre a jegyeket.

Súly limit: 120 kg total, de egy bőrönd max 20kg lehet! (vagyis személyenként a 40kg megvan, de azt 2x20kg-os elosztásban szabad, nem pedig 2 óriásbőrönddel pl )+ 3x6 kg kézi poggyász

Folyt köv még:)




3 megjegyzés:

  1. Szia!


    Jajjj, de jóóóó!!!!!! De felpörögtek az események!! Amikor taliztunk és beszéltünk, még milyen távoli volt minden, és most.... :-))))))

    Szuper!!!!!Nagyon örülök Nektek, nagyon szép a ház is, amit kinéztetek!

    Muszáj találkoznunk, bár tudom, hogy most ezer dolgotok van, de mielőtt elmentek jó lenne még!!!

    Gigi

    VálaszTörlés
  2. Látom, olvasom, nagy az izgalom. Ez annyira jó időszak. Tudod, legalábbis reméled, hogy valami sokkal jobb vár rád, és még ha a kezdet nem mindig rózsás (nem biztos, hogy anyagilag, hanem inkább talán lelkileg megterhelő), de később minden rendben lesz.

    A lakásválasztás nagyon jó, az ár ugye valamivel (nem sokkal) magasabb, mint egy albérlet, de legalább lesz már egy "saját" helyetek.

    VálaszTörlés
  3. Tok jo hazikotok lesz! Jaj ez nagyon izgiiiiii! :)

    VálaszTörlés