2011. november 3., csütörtök

várakozások(kal tele)

Kimaradt most pár nap a blogírásból, mert igazán releváns változásokról nem tudtam beszámolni, bár ez esetben a no news = good news elmélet megállja a helyét:)
SA SSM listán a System Analyst is medium availability-re váltott, ott még tartja azért magát. Reménykedünk, h marad is így, amíg nekünk odaérnek a dolgaink újra. Talán a reménykedés miatt, talán mert az első csalódáson túl vagyunk, most -amikor beszélgetünk róla-, kicsit könnyebben tudjuk kezelni annak a lehetőségét is, h betelhet ez is időközben. 
Szóval várakozunk. Újfent.
Picit elkezdtünk kacsingatni Victoria állam irányába is, h legalább két vas legyen ha nem is a tűzben, de a második legalább a tűz közelében. Melbourne volt az elsőszámú célpontunk, amikor AU szóba került, és elkezdtünk pörögni rajta, csak aztán "rátaláltunk" Adelaide-re, és így ismeretlenül is beleszerettünk. Tekintve azonban, h őrült ütemben telnek be a listáik ICT-ben, jó sok szakembert engednek be, ami talán nem tesz jót a potenciális álláskeresőknek, hisz ha egy szűrőt engedünk a fejvadász cégek honlapján bizonyos kulcsszavakra, akkor Adelaide-ben listáz mondjuk 20-at, addig melbourne-ben 300-at. 
Nem nagyon értjük, h miért nem kötnek ki legalább 6.5 IELTS vizsgát az ICT-s szakmákhoz...
1. abban az iparágban úgyis az angol a kommunikáció nyelve
2. AU-ban meg aztán méginkább:))
úgyhogy az alatt nagyon nem tud labdába rúgni a szakmájában senki. Legalábbis így gondolom. Ez az itthon tanult 6.5 is hangyafing szerintem a kinti való életben, csak arra jó, h az induláskor a napi dolgokat magának intézze az ember, meg mondjuk fél év alatt szívja fel magát rutinos kezdővé, és nem 2 év alatt. Persze ezt utólag tudja mindenki megmondani.
Victoriában pl kérnek 7-es IELTS-et a State sponsorship-hez. Megtehetik, és valszeg van is értelme. Sokféle szempontból nézve is úgy tűnik, h nagyon kell az nekünk is. Vagy a plusz 10 pontért, vagy Voctoria államba bejutásért, vagy, h prioritást kapjunk majd a vízumkérelemnél, ami az állami szponzoráltaknak jár.

Várakozás2
Nov 17-én megy Laca újra IELTS vizsgára. Az előző is ragyogó lett neki, ugye a speaking volt az egyetlen, ami 7 alá kúszott, a többi jóval fölé, így emiatt megy újra. Persze ez szubjektív rész, bárhogyan is nézzük, de nagyon bízunk abban, hogy most magasabbra értékelik majd, és a többi sem megy 7 alá. Benne van ez a szint, az nyilvánvaló, de ő is azt érzi, mint én a vizsga előtt, h vannak azért olyan topic-ok, ahol nehéz vna felsőfokon brillírozni. Meglátjuk. Nagyon bízunk benne, nagyon bízom Benne.

Várakozás3
Aztán jön majd csak igazán a várakozás, hisz mai tudásunk szerint nagyjából egyidőben jár le az új skillls assessment 6 hetes periódusa, és az IELTS eredménye is nov végén várható. Vagy nagyon összejön egyszerre minden, vagy jön a plan B, C, vagy D :)))

Várakozás4
Kicsit off-topic a fentiek szempontjából, de AU-related:)
Kitaláltam ugyanis, hogy szeretnék ausztrál újságokat olvasni. Kezembe venni, nézni, fogni, tartani valami olyat, ami ott nap-mint nap az újságosok standján áll, a helyi dolgokról szól, helyi nyelven, szóval tökéletes közvetítője az ottani érzéseknek.
Katapapi (Fejjel lefelé blog szerzői) kata felével már pár hónapja felvettem a kapcsolatot, hisz ők is Adelaide-ben élnek, és mindig nagyon kedvesen válaszolt az emailben küldött kérdéseimre, amiért ezúton is hála neki. Nos a fent vázolt tervem is csak az ő segítségével tud (ott) megvalósulni. Leleveleztük, h miket küldjön, mit érdemes, stb...És bizony ma útnak is eredt a kis csomagom!!!!:))) Nagyon várom, h megérkezzenek majd.
Az nagyon (nem) vicces a dologban, hogy a csomagolás+ újságok 6 dolláros költsége ellenére a teljes pakk 90 dolcsiba kerül. Na igen, a szállítás a világ másik végéről nem olcsó mulatság, de egyszer muszáj volt kipróbálnom. Nem lesz havi igényem ilyesmit küldetni, az biztos:)))

Szóval várakozásokkal telve vagyunk, és az idő néha csak cammog...
Cserébe szép az ősz továbbra is, és nagyokat tudunk sétálni a Mukkal, ami nagyon jó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése