2011. november 9., szerda

Skills assessment 2nd round

Azt hiszem, hogy a legplasztikusabban népmesei fordulatokkal tudom leírni a státuszt a szakma-elismertetés kapcsán :)
Van is, meg nincs is, hoztam is, meg nem is, ugye ismerős? ..:o)
Nos, az oka az az, hogy az ACS - megjegyzem jócskán a vállalt határidőn belül - meghozta a döntését a 2. számú skills assessment kapcsán, és sajnos ezt elutasították. Valahol érthető is, meg nem is...(maradva Mátyás meséinél), így aztán vagy egy approved szakma-elismertetésünk, ami pillanatnyilag nem használható a továbblépéshez, tekintve, h a vonatkozó szakma state sponsorship listája betelt. erről írtam már korábban.
És most van egy másik kódon kapott unsuitable eredményünk, aminek pedig még nem telt be a listája SA-ban, bár ez meg fog történni rövidesen, bizonyára.

Érdekes, most nem ütött minket szíven a hír, hisz az első, elfogadott eredmény abszolút él, és ha újra indul a lista 2012 közepén, akkor azonnal adhatjuk is be, úgyhogy nem ment el a hajó, csak tesz még egy két kört nélkülünk, mielőtt visszajönne értünk:)
Így most van jó fél évünk arra, hogy
1/ - Bertók Zoli tanácsára is - munkát keressen Laca akár itthonról, direktben. Ez ugye nem a legegyszerűbb dolog, de az esélye megvan, azt mondja Zoli, h az ICT-ben ez nem szokatlan, főleg, h van szakma-elismerés és IELTS is, ez sokat egyszerűsít az ottaniak dolgán. Na meg hallottunk /olvastunk már olyan történetet, h itthonról telefoninterjúk alapján kapott munkát valaki, és azóta is boldogan élnek kint melbourne-ben.
2/ arra is jó ez az idő, hogy a jövő héten esedékes második IELTS esetleges hiányosságait pótoljuk, ha szükség lenne majd rá. Nem így kell persze nekimenni, h úgysem lesz meg, de nincs akkora időnyomás, ha véletlenül nem vna. Elég rövidre szabta Laca a felkészülést, és nem a leghatékonyabb most talán, bár ezt én csak külső szemlélőként látom, abszolút tévedhetek. Fáradt, sok a munkája, és ráadásul nem tölti fel turbó energiával a munkakörnyezete sem...Arra itt vagyunk mi:)))
3/ Laca pá vizsgát szeretne megcsinálni, ami jól jöhet majd kint, Microsoft-os és Linux témákban, arra is jó lehet ez a pár hónap. Nehéz egyszerre százfelé forgácsolódni, munka, család, IELTS és még azok a vizsgák is...Ez sok így. Legalább az AU-s dolgokban jó, ha lépésről-lépésre tudunk haladni.
4/és lassan a családot is be kéne vonni a tervekbe. Bizonyára az is sok idő lesz, mire kezelni tudják majd, vagy nem tudom. E téren vakon tapogatózom, és nem tudok jó megoldást. Az biztos, ha z ünnepeket ezzel nem kéne borzolni, majd januárban.

Szóval csüggedni -ha volna is okunk -, hisz a hónapok telnek közben, de mégsem ezt az utat választjuk, hanem bízunk továbbra is, és tesszük a dolgunkat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése