2011. november 15., kedd

review

Tegnap este újra sorba vettük a lehetőségeinket, a realiitásokkal erősen átszőve. A nagyot álmodás így is igaz marad az egész elképzelésre, de a földtől csak nagyon kis mértékben rugaszkodhatunk el, h ne részegítsen nagyon meg a látvány:)
Apropó látvány, és, h miért is került sor review-ra....
Ági az oka mindennek... (:o))
Ági, aki a Go for it bloggere, és aki a családjával a melbourne-i életükről is olyan jól és jókat írt, de képes volt űberelni mindezt. Időközben átköltöztek Perth-be, és tegnapvolt szerencsém az albumában megnézni pár(száz) fotót a városról, a helyről, ahol élnek, egyáltalán az egész hangulatáról. Elképedtem. Leesett az állam. Fantasztikusan és valószínűleg felfoghatatlanul szép az a hely! Mit ne mondjak, beleszerettem azonnal...Ezért is pillantottunk rá arra, h vajh' az eddig méltatlanul mellőzött WA akarhat e minket. Sajnos nem:( Úgy tűnik, h induló helynek nem nagyon tervezhetünk oda érkezést, hacsak valamelyik cég meg nem szponzorál, vagy munkát ajánl, amire lássuk be hangyányi az esély. Ha már górcső alá vettük Western Australia-t, végignéztük alaposan az összes állam occupation list-jét, amit támogatnak, és igazából kettő maradt fenn a rostán, vagy kettő és fél, akik Laca szakmájára fókuszálnak. Ez SA, ugye ez volt az eddigi fő célterület, Victoria -Melbourne, ami nagyon kezdráerősíteni, és a Capital Territory, ami worst case-nek listán maradhat.
Nos ez a shortlist-ünk.
Igazából az épp a héten soron következő IELTS vizsga eredménye fogja valszeg felállítani az aktuálisan értelmezhető prioritási listánkat. Hogy miért?
Ha meglesz a full 7-es eredmény -és ez a cél, ez volna a legjobb scenario-, akkor a legtágabbak a lehetőségek, de maradva a fenti államok berkein belül. Jelen állapotban mi csak azokban rúghatunk labdába..Szal ha each band score 7 Akkor jár a nyeltudásért a plusz 10 pont, és valszeg Victoria felé vesszük az irányt a munkalehetőségek miatt.

Ha nem volna meg a full 7-es, akkor SA marad, mert Adelaide is beletartozik abba a kategóriába, h ha őket választod, plusz pontot adnak (épp 10-et, mint a nyelvtudás említett szintjéért), cserébe van pár kitétel, ami azért nem extrém elvárás. Ez is egy járható út, ebben picit erősebben lehet jelen a munkakeresés, vagy inkább találás:) nehézsége, de ez mind-mind csak az eddig magunkba szívott infok alapján kalkulált dolog, úh efyáltalán nem biztos, h így vna. (Munka kapcsán jelenleg az aktuális végzettségnek/pozinak megfelelő, vagy ahhoz hasonlóról beszélek. Természetesen ez nem jelenti azt, h minden mást kizárnánk, ha valaki mondjuk megkínálna eggyel, sőt. Ezért képlékeny a dolog, egy massza.
ausmassa.)

CT-val egyelőre nem nagyon foglalkoztunk, az csak talonban ott maradt, h tudjunk róla, ha nagyon szorítana a másik kettőben valami...

Ezért lesz az, h VIC kapcsán is mutatok majd  érdeklődést, nem csapongok, vagy nem az aznap látott képek alapján forgatgatom a kormánykereket, sajnos (vagy nem?), a realitás is fűszerezi a levegőt. Sebaj, ettől lesz szép ez az egész.

Javaslatok, állásajánlatok very welcome:)))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése