2011. augusztus 30., kedd

Skills assessment under processing

Jelentem az autóvásárlás sikeresen lezajlott, szegény jármű itt napozik az udvaron:) Okai:
A), mert nincs garázsunk (majd AU-ban lesz:)
B), mert máshol még nem is nagyon napozhatna, tekintve, hogy a forgalmija még nincs itthon, az átírás miatt, talán ma már meglesz. Így a régi (fénymásolt) forgalmival nem igazán akarok nekivágni még egy rövid útnak sem, mert ha megállítana eg yrendőr, akkor hosszasan kéne magyaráznom, h miért is nincsenek papírjai az autónak. Íagy aztán kocsi van is, meg nincs is:)
Mindenesetre a környező utcákban már vezettem kicsit, h szokjam az automata váltót. Kell is, mert persze, h kuplungot kerestem a bal lábammal, ahogy beültem, és néhány kanyarodásnál is bőszen váltottam vna visszafelé, pedig nem is kellett...:))) Jó érzés, tényleg kényelmesebb vezetni. A többit majd meglátjuk később.

Api skillss assessment-je (jajj, be szép ez így) elkezdődött. kaptunk Zolitól egy emailt, benne azonosítókkal, amik segítségévek nyomon lehet követni a folyamatot. 5 lépésből áll, az 5. az a kész állapot. A beadás másnapján már a 4. lépésre ugrott(!), mondjuk az a legtartalmasabb része, ebben zajlik a beadott dokumentumok tartalmának ellenőrzése, és a döntéshozatalhoz minden szükséges info csekkolása, de akkor is látványos ugrás volt. Ez a satage 12 hét lehet max. Nem mondom, h rövid idő. Api szerint ez a legfontosabb lépés, mert ha ez ok lesz, akkor vélhetően minden más is az. Így aztán duplán izgalmas. Nagyon nehéz dolog a tétlen várakozás, mert pont semmit sem tudunk tenni az ügy érdekében, csak várni, és próbálni nem folyton erre gondolni.
Nekem mondjuk itt van mellette az IELTS, amitől igencsak görcsbe rándul a gyomrom olykor-olykor...Múlt héttől járok újra tanárhoz is, nem mondom, h azonnal ment minden, amit és ahogyan mondani akartam, látszik, h egy éve meg sem makkantam angolul, de egyre azt érzem, h passzívban meg igen szép a szókincsem (ha olvasok, vagy hallgatok angolt, sok szó megvan), remélem átfordul aktívba majd:))
Olyannyira foglalkoztat az angol, h szinte minden éjjel álmodok valamit, ami ezzel kapcsolatos, úh a tudatalattim is csurig van telve mindezzel.
Most az a taktikám, h még szept 10-éig vocabulary-val foglalkozom főként, és mellette írom a writing task-okat, h a tanáromnak oda tudjam adni, aztán az utolsó 4 hétben csak teszteket oldok meg. Vannak a komplett tesztcsomagjaim, ill a vocab leckék végén is hosszabb-rövidebbek, úh lesz anyag bőven.
Awriting-ok kapcsán úgy tűnik, h az időbe beleférek, kis korrekciók/átgondolások is beleférnek, de egyből neki kell állni, és írni, mint a gép, mert nincs benne sok extra time, úh menetközben kell alakítanom a koncepciót atartalomra vonatkozóan. Arra nincs idő, h magyarul átgondolom, majd angolra fordítom, de épp ez a lényege ennek állítólag. Ilyen körülmények között kell legyen jól szerkesztett, világos, logikus, és természetesen választékos, valamint nyelvtanilag helyes, és sokféle igeidőt felsorakoztató. Csoda, h ezen jár az agyam folyton, h megfeleljek mindezeknek legalább 70%-ban?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése