2012. május 19., szombat

mindset

Azt gondolom, h a blog konkrét témáját tekintve (road to au) enyhén szólva alkotói válság szelét érzem végigsöpörni.  Úgy várakozni, h nincs is konkért időpont, amíg ez vagy az lesz, egészen más, mint úgy, h tudtuk, h x hét letelte után go/no go eredményt kapunk....
Persze nem telik el nap AU-val kapcsolatos dolgok nélkül, de ez mégsem ugyanaz, mintha ténylegesen a kiutazáson dolgozhatnánk már.

ugyanakkor hiszek abban, h nagyon sok dolog mozgatója egy nagyon fontos dolog, az a bizonyos "fejben dől el" - szemléletmód. Úgy gondolom, h ez nagyon sok mindenre igaz, és sosem fekete vagy fehér valami, amúgy sem hiszek az effajta kétválasztós modellekben, szóval, ha fejben el is dől, sok más hatással lehet még rá, de fontos, h az iránya valaminek világos legyen. Legalább magunknak.

Ennek tükrében jópár dolgot teszünk, ami segít ebben a mindset-ben, h mi bizony hamarosan el tudunk indulni, akkor is, ha e pillanatban ha meg is van szépen a tőkénk, csak az épp nem likvid... :( és ez némi korlátot jelent.

tudatos tudatalatti, avagy tégy érte és eléred...

phase 1.
Laca hosszas lelki tusát maga mögött tudva a héten elmondta a főnökének, h mi a szitu velünk, lesz, ami lesz alapon. Szerencsére teljesen normálisan fogadták, ergo, nem rúgták ki :). Mondjuk olysvalakinek jelentette be a vízum dolgát, akinek a fia Sydney-ben, a lánya Németországban él...talán tudja/érti mi is ez most. Lehet, h tanácsadói viszonyra váltanak a jövőben, de ez ránk nézve abszolút előnyös, rugalmas munkaidő, és jövedelem is marad. Így mindenhol elmondtuk, akiket érint, ez a fejezet egyelőre lezárva.

phase 2.
Jövő héten elmegyünk Bécsbe vízumot ragasztatni. Hétfőn akarok időpontot kérni, és keddre tervezzük az ügyintézést. Remélem valóban adnak másnapra is, ahogyan mondta a hölgy a korábbi hívásom során. Erről a túráról majd írok úgyis külön.

phase3
Ma elmentünk délután az állatkertbe. Mondanom sem kell, h az Ausztrál-ház volt az egyik fő célpont, bár Benivel/Beninek sok más is izgis volt élőben. Kicsit testközelibb volt így AU, bár én több állatra számítottam. Főként gyíkfélék voltak, meg egy nagy kígyó és papagájok az ismert kenguruk mellett.



phase4
Ez egy trailer is lehetne, ugyanis az új (majdani) blogomról most szólok először nyilvánosan. Arra jutottam, h a kiutazással ezt a blogot le fogom zárni. Nomen est omen alapon, csak itt a cím adja a kereteket. Szóval onnan már más jellegű lesz az egész, ha kijutunk. Az odavezető út a kötelező fordulóival, és egyéb tudnivalóival egy csomag lehet azoknak, akik hasonló dolgon törik a fejüket, és bár július 1-jével változnak majd a szabályok és egyebek, de a többi info talán még hasznos lesz azoknak is, akik az új folyamat szerint járnak majd el. Én magam is nagyon szeretek pár blogot mai napig, amik pár éve íródtak...
Szóval újat fogok írni kint. Biztosan személyesebb lesz. Ez nagy dilemme is, h a legközelebb állóknak is szóljon, de ne is teregessen ki mindent idegeneknek is. Már most sokkal jobban értem azokat, akik abbahagyták, vagy zárttá tették a blogjukat. És mindazért, h erősítsem a hitet, h csak összejön az a házeladás, két helyen is lefoglaltam már a majdani blogot. Címe is van, és már arculata is...:)) Szorítsatok, h mielőbb mehessünk, és akkor ti is láthatjátok majd hamarosan :)))



4 megjegyzés:

  1. Hali!

    Phase 2-höz esetleg:
    http://www.bonuszbrigad.hu/38-125-Ft-helyett-14-990-Ft-Elmenyteli-vizi-utazas-a-Dunan-returjegy-a-MAHART-Budapest-Becs-szarnyashajo-jaratara
    Szorítok az új bloghoz, de főleg az új életetekhez!

    VálaszTörlés
  2. Hali, köszi a tippet, de az az igazság, h róka-koma biztosan megjelenne a fedélzeten, ha hajóznék egy hosszasat:)

    VálaszTörlés
  3. mi ma voltunk az állatkertben ;))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. banyek! :)) Ha ezt előbb tudtuk volna...nagyon összehangoltuk így is!

      Törlés