2012. május 15., kedd

have you ever been ...?

Sokszor kérdeztek arról, hogy nem tartunk e attól, hogy olyan helyre megyünk, ahol még sosem jártunk...
hm
Rövid válasz: nem
Hosszabb válasz: egyáltalán nem
Miért is?

Tegyük fel, hogy bizalmatlanságunkat (már ha volna) azzal próbálnánk feloldani, hogy időt és pénzt nem kímélve e-visitorként hatolnánk be Ausztráliába, h jól megnézzük magunknak.
Látnánk sok szép várost, óceánt, és partokat, buja növényeket, különleges állatokat, kedves embereket, meg lehet, h mindezek ellenkezőjéből is egy kicsit. Tegyük fel, h több városba is elutaznánk, eddigre már komoly időt fordítva minderre és pénzünk is erősen csapolva...Hazatérve csak az ámulat maradna, h milyen szép volt, és jajj, azonnal menjünk már vissza.
Mit adhat a valós "ausztrálszürke" hétköznapok ízéből és hangulatából egy ilyen körbenézős utazás? Őszintén szólva nem hiszek abban, h egy ilyen alapján lehetne objektív döntést hozni, és jobban, vagy kevésbé jobban ismerni az országot. Szubjektívet meg így is tudok, és ezer objektív (vagy annak vélt) infoval megtámogatva.

Pár éve voltunk nyáron Becelonában. Gyönyörű város, imádtuk mindketten. Nem lehet egy lapra tenni azt, amikor időmilliomosként nézelődsz a Las Ramblas minden egyes kövét végignézve, és hagyod, h a napsugarak mindenhol körbejárjanak -, azzal, hogy manapság a fiatalok körében 50% körül van a munkanélküliség a Spanyoloknál . Szép volt? Az? Láttuk testközelből? Igen. Mégsem mennék oda, most különösen nem.
(Meg aztán nem is beszélek spanyolul. Mert nem tudok...:o))).

Volt olyan ismerősöm, aki azt mondta, h ő bizony rászánná azt a pár milliót, h körbenézzen, mielőtt kimenne így, mint mi. Ha nagyon sok van neki, tegye. Nem hiszem, h érdemben közelebb vinne ahhoz, amiről írtam fent.

Szóval vakon megyünk oda, igen.
Vakon, de nem vakmerő ugrással a semmibe. Azt gondolom, h még soha semmi nem volt ilyen dolog az életünkben, amire másfél évnyi kutató-és gyűjtőmunkával készültünk volna, és alaposabban megterveztük volna. Scenario-hegyek állnak kidolgozva budget tekintetében, lehetőségként sokszor már az elképesztően extrém eseteket is taglalva. Mi így készülünk. Így IS.

A valóságból addig is maradnak ezek:))








2 megjegyzés:

  1. Mintha csak a saját gondolataimat hallanám... bár az én kedvenc városom Madrid és Malaga.

    Teljesen igazad van, én is így gondolkodtam, és milyen jól tettem! Megmaradt egy halom pénzem, és a nyaralás alatt valószínűleg nem találkoztam volna a mostani kolléganőmmel, hogy az "sötét oldalt" is lássam. Lehet nektek nem is lesz ilyen oldal. Arra már fel vagytok készülve, hogy vannak nehézségek az elején, és aztán ennyi, a dolgok alakulnak. Mást nem is kell tudni a kivándorláshoz.

    VálaszTörlés
  2. Örülök a megerősítésnek, és, h már lentről érkezett:)) Köszi Gabi, és a kolléganőhöz még gondolkodom javítókulcson...

    VálaszTörlés