2012. április 1., vasárnap

housing issues

Csendben telnek a napjaink, várjuk a keddi (reméljük) utolsó etapot a vízum-processzt illetően, és reméljük, h azzal is minden rendben lesz majd.
Utána már "csak" az eredményre várunk. Hú, nem tudom hogyan lehetett bírni a többhónapnyi várakozást - ebben a fásisban-, amit előttünk is sokan végigcsáltak, meg amit a 175-ösöknek most is kell.

Közben az ingatlan.com-ra is felraktam ma a házat, igyekeztem korrekt leírást adni, a héten folyton fotóztam kívül-belül, h legyen miből válogatni. Az ügynökökkel is le tudunk ülni mostmár.

Ingatlan témától nem nagyon elszakadva van másik fontos időtöltésem is mostanában, merthogy lakni kellene majd valahol, ha kijutunk is. Na most azt jól tudjuk, hogy a házbérlés itthonról lehetetlen. Azt is legalább ennyire biztosra vehetjük, hogy kint sem 2 nap alatt lehet intézni az ilyesmit. Ezért adott a feladat, hogy ezirányban mozgolódjunk, és térképezzük fel a lehtőségeket.
Ha valaki úgy érkezik, hogy kint rokonok/barátok várják, és a második esetben fel is ajánlanak átmenetileg szállást, akkor a továbbiak számára irrelevánsak. 
Mi nem így érkezünk majd:)
- Ilyenkor mehet valaki persze szállodába/panzióba. Az, h ez borsos áron érhető el, az nem kifejezés...
- Másik alternatíva, ha ún caravan-park-ot választjuk. ezek sajátos campingek, nem az itthoni színvonalúak, nekem leginkább az olasz kempingekben látott casa-mobile-ket juttatják eszembe. Vannak több "szobás" korrekt házak is (nevezzük annak). Ez már jobb megoldás, de még mindig nem az igazi, és árban sem olyan nagyon olcsók. Persze nem aza a célunk, h fillérekért lakjunk valami szuper helyen, hanem az, h ha megfizetjük, akkor value for money érzésünk legyen legalább:)
- Fentiek mellett vannak olyan házak, amiket kifejezetten short term accomodation céljára adnak ki. A házak többnyire ugyanolyanok, mint amit hosszútávra is bérelnek az emberek, csak az ő üzleti modelljük az, hogy néhány éjszakára, vagy 1-2 hónapra adják ki, kifejezettem bevándorlók számára, vagy azoknak pl, akik egyik államból átruccannaka a a másikba. Jelen infoim birtokában pillanatnyilag ezek tűnnek befutónak. Elég sokan foglalkoznak ilyennel, egyelőre úgy látom lehet találni ilyen házat. Az árazásuk kétféle:
1. vagy x éjszakára kéred, abban az esetben általában 100-120+ AUD körül vannak / night
2. vagy /week fizetsz, abban az esetben 650-850 AUD/w szórással találkoztam. Ugyanúgy függ az ár a mérettől, elhelyezkedéstől, állapotuktól, stb. 
Ez sem olcsó, de:
- az árban MINDEN cost benne van (rent és egyéb rezsi is)
- fullosan berendezett házak, vagyis ahogy szokták mondani az utolsó kiskanálig minden benne van (tv, bútorok, hajszárító, mosógép, tudomisén, minden:) ergo tényleg nem azzal kell bajlódni, h ilyeneket beszerezzen valaki, ezt ráér majd a "saját rent"-be:)
- a leírásokból úgy tűnt, h hosszabb bérlet esetén adnak diszkontot is...
- itthonról is intézhető a foglalás (ha majd tudjuk, h mikor megyünk)

Azt hiszem amúgy is épp elég változás lesz majd, ami ránk vár, ez a megoldás azért megnyugtató volna, h tudjuk hová megyünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése