2012. április 10., kedd

tax certificates and others

A minap szólt Bertók Zoli, hogy még az elején kért és számára megküldött 5 évre visszamenőleges adóigazolásokon túl szüksége volna MINDEN évre vonatkozóan egy ilyen APEH (vagy NAV mostmár) igazolásra. Jajj, volt nagy öröm, szeretjük az ilyeneket beszerezni, és egy picit annak is szólt, h most kell mindez, de ha kell, akkor kell.
Nem kell azonban kétségbe esni, van egy nagyon gyors és egyszerű módja, hogy beszerezd, ha oda kerülsz majd (persze, ha fizettél szépen adót:, hihihi))).

Nem kell más hozzá, csak ügyfélkapuhoz belépési kód (ezt okmányirodákban lehet igényelni), és ha ez megvan akkor nem csak arra vagy képes pl., h elektronikusan küldd el az adóbevallásod, hanem ilyen esetekben igazolást is lehet így kérni. Extra hab a tortán, h nem muszáj postán kérni az igazolásokat, hanem elektronikusan is jó Zolinak, így hiszitek vagy sem, amit A napon elküldött Laca, h szeretné, azt hiszem már aznap este, de max másnap a mailboxában volt, ahonnan egy mozdulattal töltöttük is fel Zolinak. Így nagyon gyorsan teljesíthettük a kérést szerencsére. Gondoltam ezt mindenképp leírom, mert
1. számítsatok rá, h kell majd,
2., nagyon gyorsan hozzá lehet jutni, van, ahogy fent isvázoltam.


Orvosink finalised státuszba lépett a rendszerben, így Böröcz doki ígéretét tartva beküldte, és minden rendben rögzült is mindhármunknak. Benié kicsit később (1-2 napig az övé nem volt finalizált (húúúú :((((, de ma reggelre az lett, és ez a lényeg.


és egy kis off a végére:
Az idei Húsvétot  nagyjából az ünnepi szokásoktól mentesen töltöttük. Ez nem volt nagy érvágás, mert az igazat megvallva, az elmúlt évek során is elsősorban az okozott örömöt a húsvétban, h extra szabadnap jár miatta, ami ráadásul nem bír hétvégére esni (a hétfő része:), azaz nincs olyan év, amikor törlődik. Nem vagyok megszállottja egyik ünnepkörnek sem, a gyerek miatt nyilván mindegyiknek lesznek olyan elemei, amik majd beépülnek a családi menetrendünkbe.
Most még azonban ez sem rótt ránk kötelezettségeket, így elvonultunk hármasban életünk első közös (gyerekes) wellness hétvégéjére. Ha wellness, akkor nálunk azonnal Sárvár ugrik be, évek óta visszajárunk, mert nagyon szeretjük az ottani fürdőt (és szállodát). Megmondom őszintén, h nem is merek nagyon más helyekkel kísérletezni, mert végtelenül bosszantó volna vmi magát wellness-szállodának tituláló helyre csöppenni, ahol csak azzal szembesülnék, h mik rosszabbak, mint a korábbi tapasztalataim. Így biztosra megyünk a Park Inn + Gyógyfürdő párossal. Nagyon színvonalas, tiszta, rengeteg lehetőséggel pihenésre és egyéb kikapcsolódásra is, kiváló masszázsközponttal, ami számomra most külön öröm volt:)
Gyerekkel idén voltunk először, de jól vettük az akadályokat, mindenkit elvarázsolt a kis muki, és szerencsére igazán élménydús volt ez a 4 nap.

Volt azért találkozás a nyuszival....
 Majd fürdés...
 és locsolás..:)


3 megjegyzés:

  1. Szia!

    "A minap szólt Bertók Zoli, hogy még az elején kért és számára megküldött 5 évre visszamenőleges adóigazolásokon túl szüksége volna MINDEN évre vonatkozóan egy ilyen APEH (vagy NAV mostmár) igazolásra."

    Mi a neve az igazolásnak ait kért a Zoli?(gondolom nem a 0-ás adóigazolás...) Mert nem találok ilyet az ügyfélkapun... :)

    Köszi előre is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, 12UK13 a nyomtatvány neve. (12=a beadás éve, vagyis aki jövőre kéri majd, annak 13-mal indul), a többi rész fix.
      Üdv:)

      Törlés