2012. február 11., szombat

the wiggles

Vicces egybeesés jött ma velem szembe.
Arról már írtam korábban is, hogy Beninek sok dolgot veszek másodkézből, itthon a Vatera/Teszvesz számomra erre alkalmas terep. Játékügyben végképp ez a helyzet, nagyon értelmes és hasznos játékokat tudok venni neki töredék áron. Ráadásul így sok angliából származó cuccra is szert tettünk már, egyik kedvence egy nagy piros busz, aminek az oldalán ott van az ABC összes betűje, illetve a számok 1-10-ig, és különböző funkciókra állítva beszél, hangzókat mond, énekel, zenél a busz. Beni pedig imádja, és tanul ezerféle dolgot. Pl a hangok tanítására a klasszikus j is for jacket, vagy o is for octopus típusú módszert "használja a busz", amit a még megspékel a kimondott állat, vagy egyéb hangutánzásával is. Namost ott tartunk, h a j is jacket után hallható cippzár hang (ezt rakták mögé) hallatán Bebe zippzár húzását imitálja a hasán:) és így tovább a többi hangzó esetén is. Snake-re simán tudja, h kígyó, stb.

Na de visszatérve a kiindulóponthoz.
Hangszerek vásárlása terén visszafogott a szülő, mert ha rákap a gyerek, akkor az agya lüktethet egy-egy zajosabb játszó-félóra után. A xilofon kopácsolástól mi is eltekintettünk, de karácsony előtt vettem neki egy dobot, ami zenél is. Fisher Price dobként hirdették a vaterán, szépszínesműanyag nagyon kedvező áron, hát hadd jöjjön, a zenei alapokat kezdjük el letenni.
Megérkezett, jópofa, szép, csak egy dolog tűnt fel, h nem FP, ahogy írták, és mivel sok esetben ez  anév garancia a termék minőségére, használhatóságára, picit bosszantott is, de legyintettem, Bebének tetszik.

A dobra több helyen a the wiggles felirat volt nyomtatva, ami nekem a világon semmit sem mondott.

a mai napig.
Az egyik blog olvasása során szembesültem azzal, h kik is ők:)))
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Wiggles

Basszus, au bekúszott a játékaink közé is, álruhában ugyan, de most felfedte kilétét!:))
vicces volt ráébredni, és látni, hogy micsoda hírességekről nem tudtam, h kik is ők:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése