2012. február 23., csütörtök

actual factual .. :)

Várás
Várás
VárásVárásVárásVárásVárásVárásVárásVárásVárásVárásVárásVárásVárásVárásVárásVárás
van
ami egyfelől továbbra is jó (csak pozitívan:), mert a lista még medium availability-n áll, addig nekünk nagyon jó. Még a low is, fene bánja, ha az utolsó helyet csípjük is meg, csak maradjon. 1.
Kinek ismerős az alábbi napirend?
Reggel felkelés (ennek időzítése Bebe beépített órájának függvénye, de mostanság 7 körül), és ahogy vagyunk annyira éberek, hogy eljussunk a notebook-ig, vagy Laca az okostelefonjáig, máris következik
1. email checking (Bertók különös figyelemmel kísérve:)
2. SA weboldalán lista állapotának ellenőrzése
3. applications processing status - vajh hányadikánál járnak a feldolgozásban...
Ezután kis megkönnyebbülés, még benn maradtnk a "játékban":)
és VárásVárásVárásVárásVárásVárásVárás tovább.

Közben azért történtek ismét konkrétumok is:
1. Erkülcsit megkértük
Menete: postára be, ott szerezhető be a nyomtatvány, ha jól emlékszem 300Ft or less? Ez egy boríték, benne egy nyomtatvány, és van hozzá csekk, ez pontosan 3.100Ft/fő. Nyomtatvány kitölt, pár alapkérdés van rajta csak, majd a kifizetett csekk igazolóját rá kell ragasztani, és várni az erkölcsire.
Be lehet jelölni rajta többféle opciót is, h mit írjanak, pl nem csak azt, h nem voltál büntetve, de nem vagy eltiltva közögyektől, vagy a vezetéstől, hasonlók. Mi mindet bepipáltuk, hadd lássák AU-ban, h minden téren tiszták vagyunk, tőlünk nem kell tartaniuk.

2. Útlevél Bebének
Tavaly nyáron járt le a mienk, mi akkor újítottunk, de Beninek akkor még nem kértünk, tudva, h a picivel nem utazunk valszeg olyan messzire, ahová útlevél kell, ha meg AU kapcsán oda jutunk, akkor kap. Most van ez a pont. Mivel most(már?) 30 napra vállalják a sima ügyintézéssel az útlevél elkészítését, így gyorsított eljárást kértünk, ez max 1 hét lesz. Így ez 19.500 + 2.500 pénz. Na, a fotózás külön jól sikerült, mert ahogy beléptünk az okmányirodába, a kicsi szív azt hitte, h a dokihoz megyünk, ahová eddig csak kötelező oltások miatt mentünk (szerencsére), így egy kis ordításba kezdett. 10 perc játékos megnyutatás után jutottunk oda, h beüljünk a fülkébe a fotó kedvéért. szerencsére senki sem volt szinte a hivatalban, így nagyon gyorsan ment az egész.

3. Employment offer
Ez a fenti még sajna nem Au-ból, de ma érkezett egy Apának, úh ha megrágja, és rábólint, akkor újra dolgozni fog. :o)). Vannak ehhez kapcsolódó érdekes részletek, amik újrarajzolhatják kicsit a mindennapjainkat, de erről csak akkor írok, ha elfogadja:)

Btw, tervezem a starter kit 2. részét is megírni, ahová a felmerülő költségeket szánom összerakni, már amit ismerek. Ha van ehhez hasznos infotok, v kérdés, írjatok mailben, vagy kommentben. Köszi:)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése