2012. január 27., péntek

a kind of a forced break...

Asszem ilyen hosszú szünet nem volt még két bejegyzésem között. Különösebb oka most sem volt, pusztán annyi történt, hogy pillanatnyilag ketten vagyunk egy gépre itthon:) és mivel én blogolok, olvasok, szóval csak szórakozásra használom pillanatnyilag a számítógép adta lehetőségeket, Laca meg CV-ket ír, álláshirdetéseket olvas, és tanul, mindezt gépen, így ő nyert, prioritást élvez:) én így most ritkábban jutok billentyűkhöz. Amikor meg este/éjjel tudnék írni, mert Beni alszik, addigra hulla vagyok, és a "na majd holnap" felkiáltással átütemezem az írnivalókat.

Egyébként különösebb nyomós oka nem is lett vna, hogy írjak, vagyis AU kapcsán érdemi előrelépés nincs, de történés ennek ellenére mindig van:)
Kiértek a papírok, ott tartottunk utoljára, azok időközben (egy hete) az ACS-nél várnak, és mi meg azt várjuk, hogy elbírálják a jelzett határidőnél rövidebb idő alatt.
Mert persze hogy az élet ne legyen olyan szürke és unalmas, az aktuális SS indítása utáni napon (!) az addig hosszú-hosszú ideje high availability státuszú occupation (amire most lövünk) mid levelre került.
Ezt persze egy napos :(((( követte, kicsi hiábavalóság érzéssel fűszerezve, és azokat a kétségeket felkorbácsolva, amik amúgy is alaposan átjárják időről-időre a gondolatokat ilyen hosszú procedúra során.
No de túl vagyunk ezen a völgyön is, újabb terveket szőttünk közben.
Talán furcsa, de olyan ez kicsit, mint valami "stratégiai játék". Megyünk előre, lépkedüünk mezőről-mezőre, és a cél mindig az, hogy legalább 2-3 scenario szerint tudjunk tovább haladni, ha valami gubanc adódna.
Most mi is rendelkezünk összesen három megoldással, ebből csak egy az aktuális SS folyamatunk. A többiről (talán babonából?) nem írok még egyelőre, mert képlékenyek még, de közzéteszem, amint aktualitást nyernek. Magasan van a léc, nem pusztán itthoni önmagunkat kell menedzelni, hanem egyre több esetet is a kijutáshoz. Tényleg nem unatkozunk!:)

Mindezt azért írtam csak le, mert ez egyben valami tanács-féle is akart lenni azoknak, akik hasonlókat terveznek. Nem elég egyféle út, persze mindez akkor tök nem igaz (talán), ha IELTS ügyben az egeket nyaldossa minden vizsgaelem eredménye. Mondjuk akkor is kell olyan szakma, amire kint izgulnak, mert anélkül is nehéz. Na, nem bonyolódok bele a kivándorlási szabályrendszer összes alternatívájának rangsorolásába, de egyenes út nincs. Úgy tapasztalom...:)

Közben, ahogy írtam ezerrel tart az itthoni álláskeresés is, hisz jó volna minél nagyobb kupacot hagyni a megtakarításokból, és inkább rakni mellé, semmint elvenni, bár szükség törvény bont, mint tudjuk. Ne tartsunk ott. Bizakodók vagyunk, mostanra gyakorlatilag napi egy interjú esik, többnyire még első körösök, van ahol már második. Ha lesz eredmény, azt is látni fogjátok.

Én mostanában sokat olvasok (gép nélkül ugye, egy jó alternatíva) erről akartam is írni egy bejegyzést, a köv talán ez lesz.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése