2012. március 19., hétfő

renovation and relocation

...and where can I find some recreation?    :)))

címszavakban jó lesz?
Ígértem, hogy folytatom a "helyi" dolgainkkal is az élménybeszámolómat, mert AU-oldalról az előzőben beszámoltam. Annyi csak kiegészítésképpen a vízumbeadáshoz, h állami szponzoráció esetén a döntést követő 60 nap áll rendelkezésre ahhoz, h a kérelmező beadja a vízumigényét. Ellenkező esetben az állami szponzoráció elvész.

Ez ránk is igaz. Márc 6-án kaptuk meg az approved státuszt, úh onnan ketyeg a 60 nap.Joggal tehetnétek fel a kérdést, hogy ugyan miért húznánk az időtegy perc erejéig is, hisz végre itt az utolsó lépés, és aztán talán hajrá! (ezt mindaddig feltételes módban merem csak leírni, amíg ténylegessé nem válik...)
Nagyon földhözragadt és prózai oka van a pici megtorpanásunknak, el kell adnunk a házunkat. Mostazonnalizibe'.
Namármost, ezt lehet
a) nagyon gyorsan: meghirdet fillérekért, jön valaki pénzzel, elviszi, jól jár, mi bukunk pár milliót.
b) konszolidáltabb formában, mérsékelt áron, a piaci igényekhez igazodva, így átlag 3-4 hónap állítólag most, amíg el tud kelni egy ilyesmi
c) valaki beleszeret (mint mi anno), és viszi amint tudja, mi engedünk kicsit, és win-win a vége
d) vagy nemtom', bármit hozhat az élet

Mindenesetre addig nem mertük árulni, amíg nem volt a kezünkben a szponzoráció, hisz addig igencsak kétséges volt a folytatás. Most pár ingatlanossal beszéltünk, szerződünk a napokban, és tegnap kitettük a hátsó kerítésre is az eladó feliratot. Megviselt kicsit, megvallom őszintén...10 évünk van benne, ketten tettük azzá, amit most yújt, szép, kényelmes, szerethető, OTTHON. Na, de majdcsak rátalál valaki, aki tovább babusgatja.
miért a renovation?
Tavaly fejeztük be a nagy felújítást, de pár apróság még hiányzott, bent és kint is, kerítésfestés, néhány takaróléc, szegők, tisztasági festés a fürdőkben, stb, úh a múlt héten 4 napig itt voltak a szakik, és megcsináltak mindent. Persze feje tetjén állt a ház a végére, de mostmár oké, lehet fotózni az eladáshoz, így már nincsenek apró hibák sem sehol.

Miért relocation?
Laca közben márc 12-től Szekszáárdon dolgozik...Lett munkája, olyan, amhez ért, kihívásokkal teli, magasabb pozi is, mint volt, csak ugye a lokáció picit bolygat az életünkön...Egyelőre még keresünk ott kiadó lakot, addig ingázgat, meg home office-ban dolgozik, aztán majd meglátjuk...Nehogymá' csak úgy simán innen költözzünk AU-ba, nemde? Ugyan, előtte mindenképpen kell egy kicsi relocation is, hogy szokjuk....
Tényleg kezdenek a gyökerek elgyengülni...

és mindezek mellett én is kiléptem a cégtől a múlt héten. Az csak formalitás volt bizonyos értelemben, hiszen még gyeden vagyok egy darabig, úgysem akartam visszamenni oda, de amíg el nem dőlt és le nem zárult az egész, az a 2 hónap ezzel a gondolattal is terhes volt.

Tovább is van, mondjam még? :))))

Mindezektől eltekintve monden oké, szépek vagyunk és egészségesek, és szeretném látni az alagút végét:)
Így:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése