2012. március 21., szerda

475 clarification



Kitisztult a provisional visa körüli köd, Bertók Zoli is és  mi is futottunk egy kört, és bővültek az eddigi ismereteinkJ
Előre leleövöm a poént, a  valóság az, h a first entry-től számítják a 3 évet, azonban mégis van jelentősége annak, h mikor adják ki a vízumot.
Persze nem azért volt ez a bizonytalanság, mert tökkelütöttek vagyunk, hanem tényleg picit nehezen értelmezhető a hogyisvanez J

Íme egy példán keresztül látható is lesz konkrétumokkal. Ez egy valós visa granted letterből származó adatsor, tavalyról:

1. A level így kezdődik:
visa grant date 15 nov 2011
visa cease date 15 nov 2014
Ok, ez itt a 3 év, ez világos.

2.  Aztán az áll rögtön a következő szakaszban, h az első belépéstől indul a 3 év (hú, akkor hogy is van? J)

3.  Aztán mégegy info: You must make your first entry to AU before 25. oct. 2012  (ennél a példánál ez volt), vagyis itt is van azért egy megadott dátum, amíg be kell lépni.
Ezt látva indultunk az újabb tisztázó körnek, és Zoli megerősítette, h valóban jó volt a feltételezésünk, az első belépéstől indul…huh’ (1)
Köszönet Walaby-nak is- ebben a formában is - a segítő szándékért és a hasznos infokért :))

Tudva a fentieket Így azért jobb a helyzet, nem vagyunk annyira az idő markában, a bizonytalanság fogságában, vagy az elhamarkodott döntések végzetesnek tűnő útesztője sem szippant be... drámaira vettem, nemde? J

Ennek örömére zöld lámpát kapott Zoli, beadja a vízumot....
Huh’ (2)
J

7 megjegyzés:

  1. Gratulálok!
    Mostmár "csak" várni kell?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, igen, várni, de abban jók vagyunk, nagyjából 80%-ban mást sem tettünk:))))) Na jó, lehet, h mégis? :)
      Illetve még orvosi lesz, ami még act a mi oldalunkon, de a többi már "csak" a kijutás előkészítése. Hatalmas idézőjelben a csak...:)

      Törlés
    2. nagyon kíváncsi leszek, mennyi lesz az átfutás!!

      Törlés
    3. Én is, de tudatom veletek:))

      Törlés
  2. A vízum az csak az Ausztráliába történő ki-, ill. belépéshez szükséges "tool".

    A tartózkodásotok jogalapja nem a vízum szerintem, mint ahogy PR vízumnál is örökre AUS-ban maradhat az ember, a PR vízum lejárta után is, mint PR-státuszú személy, ha nem akarja elhagyni az országot. (Legalábbis gondolom, hogy 475-nél hasonló lehet a helyzet, de nem vagyok benne teljesen biztos.)

    A first entry date-nek az orvositok, vagy az erkölcsitek dátumától számított 1 évet fogják megadni (amelyik korábbi), igen nagy valószínűséggel. Mint mindenki másnak is.

    VálaszTörlés
  3. Es meg csak sokat se kell varnotok! Nagyon izgalmas!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez olykor több is, mint izgalmas:))) Igen, az a legfurcsább, h hetek alatt megvan, ellentétben a 175-tel mondjuk, ami akér éveket is igénybe vesz...

      Törlés