2011. október 14., péntek

actual status of SS

Nos, a hét eleji kudarcélmény óta eltelt pár nap, és nem voltunk tétlenek.
1. Új SS kérése:
Döntésre jutottunk a hogyan tovább kapcsán, és első lépésként a leggyorsabbnak tűnő megoldást választottuk, vagyis maradva az ACS-nél új occupation-re kérünk újabb SS-t. Nem teljesen új folyamatot indítunk, mert mint kiderült, létezik olyan lehetőség is, h kódcserét kérhet a pályázó, azaz ha van már sikeresen elbírált SS pályázata, akkor kérheti, h másik pozícióra is bírálják el. Feltételezem épp az ilyen esetek miatt, ami velünk is történt, h betelt az adott államban az adott pozícióhoz a lista, amire pályáztunk.
Ennek több előnye is van:
- ez a leggyorsabb módja, h beadhassunk újabb igényt
- az elbírálás 6 hét (bár egy másik helyen 10-et írtak), de biztos, h rövidebb, mint alapból egy normál folyamat esetén
- harmadrészt olcsóbb, mint egy sima folyamat, így "csak" 300AUD.
Egy papírt sajna muszáj volt itt nekünk tölteni, úh az gyorspostával megy is Bertók zolihoz, elméletileg jövő keddre kiér, és akkor beadja az igényt. Az új kód még "zöld", azaz high availability, reméljük így is marad:)

2. IELTS 2nd round for Laca
Api elmegy újabb körre, biztos, ami biztos, hátha sikerült a band 7 in each band, mert hiába az overall 7,5, ha van egy hetes alatti, erről már írtam ugye...Az angol amúgy is nagyon fontos mozgatója lesz mindennek, úh hajrá, nyomjuk tovább. Nov 17-én megy vizsgázni, úh november végére meg is lesz majd az új eredmény, amikorra az új SS eredmény is várható, így egyszerre lesznek új infoink arra vonatkozóan, h milyen irányba mozduljunk tovább. Megy e a residential vízum, vagy provisional legyen.
Újabb vizsga újabb vizsgadíj: 46.000HUF (úh a fentivel együtt százvalahányezer ismét huss..) Ezzel számoljon, aki belevág, nagyon kell pénzelni a folyamatokat folyamatosan.

Én a hétre szabit vettem ki, persze csak virtuálisan, és csak az angolra vonatkozóan:) Ez azt jelenti, h délutánonként nem ülök a gép előtt, és nem magolok, de a jövő héttől folytatom a vocab fejlesztést, és egyre több angol nyelvű műsort fogok nézni, csak ne lenne olyan szegényes a kínálat a TV-ben...

Amikor blogokat olvasok, olyan baromi gyorsan követi egymást általában az IELTS vizsga, és az eredménye. Egyik bejegyzés a vizsgáról, és ugrook egyet feljebb, hopp, máris ott az eredmény. A valóságban meg olyan hosszúnak érzem ezt az amúgy extrém rövid időt is, amíg meglesz az eredmény...Szeretném már beírni ide én is a pontjaimat:))) A felén lassan már túlleszek, és a hétvégék mindig gyorsan telnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése